Töltődik... kérem várjon

A hamisítatlan vezetési élmény legendás, nagy sikerű roadster

Az immár a ragyogóan élénk, új Soul Red Crystal színben is elérhető sportos Mazda MX-5-től már a vezetés előtt el fog állni a lélegzete, hiszen a jármű az MX-5 lenyűgöző KODO: A mozgás lelke formanyelvére jellemző szépség és minőség kifejezésére született. Amint elfoglalja helyét az autó ülésében, és megismeri az MX-5 izgalmas lehetőségeit, meg fogja érteni, milyen is a hamisítatlan vezetési élmény.
Díjnyertes SKYACTIV technológiánk és „gramm stratégiánk” gondoskodik arról, hogy ez a kompakt, könnyű sportautó üdítő vezetési élményt biztosíthasson, megteremtve az Ön és a Mazda MX-5 közötti összetartozást kifejező Jinba Ittai egyedi érzését. Mindezt pedig a beépített, innovatív MZD Connect információs és szórakoztató rendszer, valamint a teste meghosszabbításaként működő i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók fokozzák.
  • Kétüléses, mely színtiszta vezetési élményre készült
  • Páratlanul kis súlyú SKYACTIV karosszéria
  • A világ legkeresettebb sportautója
  • A Mazda jellemző ’Jinba-Ittai’ koncepciója – a vezető és a jármű egy egységet alkot
  • Maximális sebesség: 214 km/h*
  • Gyorsulás 100 km/h-ra: 8,3 mp-en belül*
  • Üzemanyag-fogyasztás: 6,9 l/100 km; 6,0 l/100km**
  • CO2-kibocsátás: 139 g/km; 161 g/km**

*G160 hatfokozatú váltós modell adatai
**G131 hatfokozatú váltós modell adatai

Klasszikus nyitott tetős kialakítás

Az MX-5 egy klasszikus, nyitott tetős, kis tömegű sportautó kinézetét örökölte, amelynek ülései most még hátrébb helyezkednek el, motorháztetője pedig hosszan és alacsonyan nyúlik el a vezető előtt. Kompakt formájával, határozott kiállásával, kecses vonalaival és finoman áramló színeivel az MX-5 a vezetés letisztult élményével és a közös kalandok izgalmával kecsegtet.

A Jinba Ittai
Az egységérzet élménye
Az MX-5 sportautóval kialakuló különleges kötődés olyan élmény, amelyet csak akkor tapasztalhat meg, ha személyesen teszi próbára az utakon. A belső kialakítás feloldja az autó belső és külső része közötti határvonalat, megteremtve az egységérzet élményét – mintha mindig is összetartoztak volna. A megegyező színű felső ajtóperem és a külső karosszéria azt az érzést kelti, hogy a külvilág folyamatosan áramlik a vezetőfülke felé.
A kormánykerék kialakítása
A piros varrásokkal díszített, fekete bőrrel borított markolat kellemes tapintású. Tervezésének köszönhetően pontosan illeszkedik a kézbe, így a kanyargós utakon is gyorsan és könnyedén kormányozhatja az autót.

A vezérlőkapcsolókat a selyemfényű, krómozott küllőkbe építették, ahol kényelmesen elérhetők.*

*Challenge felszereltségtől elérhető.

A hátsó rész kialakítása
Az erőteljes, megemelt vállak és a kiszélesedő hátsó sárvédők robusztusságot sugároznak, míg a lekerekített sarkok és karcsúsított oldalak a kecsességet hangsúlyozzák.

A letisztult, egyszerű formatervezés elvét követve megnöveltük a csomagtér hosszát és mélységét, így még több hasznos tárolótér áll rendelkezésre.

Holttér-figyelő rendszer (BSM)
Az új MX-5 érzékelői figyelik az autó körül 45 méteres körzetben lévő más járműveket, miközben Ön sávot vált vagy tolat.

Ha más jármű közelíti meg hátulról vagy az autója holtterébe kerül, a rendszer hangjelzéssel és az oldalsó visszapillantó tükörben lévő villogó segítségével figyelmezteti Önt a veszélyre. Amint az autó mögötti tér akadálytalan, a figyelmeztetés megszűnik, és Ön zavartalanul folytathatja a manővert.

SKYACTIV karosszéria és SKYACTIV futómű
Az MX-5 könnyed, jól reagáló kormányzással és kiváló úttartással járul hozzá a Jinba-Ittai vezetési élmény megteremtéséhez.

Könnyű anyagok, így alumínium és ultranagy szilárdságú acél használatával alakítottuk ki a SKYACTIV karosszériát és a SKYACTIV futóművet. Ezzel lehetővé vált az autó tömegének 15%-os csökkentése, erősebb felépítés és fokozott szilárdság mellett is.

Motorok
Az MX-5 számára mindent egyedire szabtunk, a SKYACTIV-G 2.0 és SKYACTIV-G 1.5 motoroktól a hatfokozatú manuális és automata sebességváltókig.

Így amikor Ön lenyomja a gázpedált, az MX-5 precíz, egyenletes erővel reagál. Ez a sportos roadster ekkor találja meg saját, igazi hangját – az öblös kipufogóhangról lassan izgalmas, pulzáló motorhangra váltva.

Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)
A HBC segítségével biztonságosabb és könnyebb az éjszakai vezetés. A fényszóróba épített érzékelő segítségével a rendszer érzékeli a szemből közeledő járművek fényszóróit vagy az autó előtt haladók hátsó lámpáit.

A többi vezető elvakításának elkerülése érdekében a HBC a közlekedési viszonyoknak megfelelően automatikusan vált az országúti és a távolsági fényszóró között.

A Mazda emberközpontú dizájnfilozófiájának megfelelően a vezető úgy érzi, mintha autója saját testének kiterjesztése lenne, így a gyorsítás, fordulás és fékezés teljesen természetesnek érződik.
Keresse bizalommal értékesítési és szerviz tanácsadó kollégáinkat!
Telephelyeink

Kazincbarcika
Tardonai út 59.

Miskolc
26os főút kivezető szakasza,
szirmabesenyői elágazás

Értékesítés

Lipták János
értékesítési vezető
(Kazincbarcika)
(30) 375-1788

Barzsó Balázs
értékesítési vezető
(Miskolc)
(30) 374-7240

Szerviz

Oleszka Zsolt
szervizvezető
Kazincbarcika
(30) 902-2712

Bársony László
szerviz tanácsadó
Miskolc
(30) 249-2538

Alkatrész

Habina Gábor
alkatrész ért. vezető
Kazincbarcika
(48) 510-048

Molnár Zsolt
alkatrész ért. tanácsadó
Miskolc
(30) 296-1162

JELENTKEZZEN TESZTVEZETÉSRE
&
ÜZENJEN NEKÜNK

Válasza ki, milyen témában szeretne üzenni nekünk.

Ha időpontot szeretne kérni, adja meg melyik telephelyünkre.

Adja meg elérhetőségeit, írja meg üzenetét, kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Elolvastam az adatkezelési szabályzatot.
Hozzájárulok adataim felhasználásához. Bővebben...